perjantai 27. elokuuta 2010

Hämeen Keskiaikamarkkinoilla / Local Medieval FairHämeenlinnassa järjestettiin viime viikonloppuna (20.-22.8.) vuotuiset Hämeen Keskiaikamarkkinat. Markkinapaikkana on Hämeen linnan puisto Vanajaveden rannalla. Tapahtuma oli taas mitä onnistunein, väkeä oli paljon, runsaasti käsityöläisiä pitämässä työnäytöksiä ja myymässä tuotteitaan, turnajaiset, musiikkiesityksiä ja jos jonkinlaista hahmoa liikkeellä. Tässä kaikki ne langat ja huivit ja sukat, jotka otin mukaani markkinoille (anteeksi kuvan surkea laatu, otin sen pikaisesti vain luurikameralla). Alemmassa kuvassa (jonka on ottanut Seija Hellberg) olen omalla paikallani markkinoilla, tuotteeni esillä myyntipöydällä ja minä itse kutomassa sukkaa - minulla oli työnäytöksenä ja havaintoesityksenä sukan kantapään neulominen: olin tehnyt valmiiksi puolen tusinaa sukanvartta ja kantapääntekelettä, joiden avulla neuvoin kysyjille kantapään teon vaiheita. Ja värjäysneuvoja tietysti myös jaoin kysyjille. Hieno sää ja hyvät järjestelyt takasivat osaltaan sen, että markkinoilla oli taas niin mukavaa!

The annual Tawast Medieval Fair was held last weekend here in Hämeenlinna. The fair takes place in the Castle Park (yes, we have a real medieval castle here!). The photo above shows the yarns and shawls and socks which I took with me to the fair, and the photo below shows me at my market stall knitting a sock. This year's fair was, once again, a fantastic event!


2 kommenttia:

  1. Tapasimme keskiaikamarkkinoilla. Tituleerasin sinua rouva Paatsamaksi, sillä sellaisena sinut tulen aina muistamaan värjäripäivien luentosi jälkeen. Olen seurannut blogiasi readerin kautta jo viime syksystä ja lokakuussa olen näköjään kysynytkin sinulta paatsaman marjojen värinpitävyyskokeilusta ja vastasitkin siihen. Nyt et ole enää tuntematon blogin pitäjä.Minun täytyy laittaa sinulle kommentti googletilin kautta, koska en saa lähettäjäksi itseäni oman blogin kautta, sillä sinulta puuttuu mahdollisuus kirjoittaa nimi ja blogiosoite erikseen. Blogini on yksityisellä palvelimella.
    Käyppä joskus vierailulla:
    http://leena.ukkolanakat.net

    VastaaPoista
  2. I want to hop a flight to Finland now!

    VastaaPoista